Hapkido Hyoldo
Hapkido Hankido Hyoldo

De Koreaanse zelfverdedigingskunst Hapkido en Hankido wordt beschouwd als een ‘zachte’ stijlen binnen de Oosterse vechtsporten. De ‘harde’ stijlen gebruiken vooral kracht tégen kracht waardoor de grootste en sterkste persoon in het voordeel is en de strijd kan beslechten. De beoefenaar van Hapkido en Hankido gebruikt vooral de kracht van de tegenstander om de aanval af te wenden en hem zelfs te overmeesteren. Door het uitoefenen van druk op gewrichten en of drukpunten ” Hyoldo” van de tegenstander is heel weinig kracht nodig om de aanvaller in bedwang te houden.

Uitgangspunt bij Hapkido en Hankido is dat geweld altijd uit de weg gegaan moet worden. Maar als het niet te vermijden is en je dreigt het slachtoffer van geweld te worden, dan biedt Hapkido en Hankido je een enorme hoeveelheid aan technieken om de aanval af te weren en de aanval te stoppen. De Hapkido en Hankido beoefenaar neemt de controle van de aanvaller over zonder daarbij veel schade toe te brengen aan de aanvaller zoals je tegenkomt bij de ‘harde’ stijlen.

Hapkido en Hankido voorziet in een complete training van balans, houding, timing, snelheid, spieropbouw, kracht en misschien wel het belangrijkste aspect: zelfvertrouwen.

Kernwoorden bij Hapkido en Hankido zijn ook bescheidenheid, respect, loyaliteit, gulheid en toewijding.

Ben u nieuwsgierig, meld u zich aan voor onze proeflessen

 

U leest het goed Proeflessen.

Wij zijn er van overtuigd dat je in 1 les niet kan beslissen of dit is wat je zoekt,
daarom meerdere proeflessen.

De proeflessen kunt u volgen in Culemborg en Wageningen