9-11-1904 word Yong-sul Choi geboren in Yong Dong, gelegen in de provincie Chungcheongbuk-do, wat in het zuidwesten van Zuid Korea ligt.

Rond 1910 bezet Japan Korea en Choi werd te werk gesteld, net als vele andere Koreanen, en zelfs wordt Choi meegenomen naar Japan om als
hulp/slaaf verder te leven in Japan. Hij was toen ongeveer 8 jaar oud.

Dit loopt toch anders als Choi op straat wordt gezet, en in een klooster onderdak vind.
Via het klooster wordt Choi geplaats bij een gezin.
Het hoofd van het gezin blijkt, zoals wordt vermeld, een van de laatste samoerais te zijn, genaamd Sokaku Takeda van de Takeda Clan.
Sokaku Takeda was een Yari en Kenjutsu meester en heeft Daito Ryu Aikijujutsu tot een hoger niveau gebracht.

Choi leerde veel technieken  van Takeda en noemde het Yawara.
Op het sterfbed van Takeda kreeg Choi zijn vrijheid terug en kon weer terug naar Korea gaan.
Na 3 jaar terug te zijn in Korea komt Choi  Suh Bok Sub tegen, die wel Yawara wilde leren van Choi, de vader van Suh Bok Sub blijkt een een brouwerij te hebben en had nog wel wat  ruimte over waarin Choi zijn eerste Martial Arts school begon.
Hij gaf les in Yawara, maar aangezien Yawara een Japanse naam is werd dit al snel vervangen door Yu Sul, in korte tijd zou deze naam veranderen in Yu Kwon Sul, en daarna weer in Hapki Yu Kwon Sul.
De lessen waren zeer populair en al gauw ontstonden er kleine nevenscholen waarin de technieken van Choi werden aangevuld door technieken uit Yudo en Taegyeon, Judo & Taekwondo “
Op een gegeven ogenblik was er een flinke wildgroei van scholen en Choi wilde dit tegen gaan door iedereen onder 1 martial arts naam te gaan plaatsen, in overleg is dit de naam Hapkido geworden.
Maar helaas en waarschijnlijk ook niet is dit niet geheel gelukt, er zijn meerdere stromingen voortgekomen uit Choi zijn school, waar onder Kuk Sool Won, Hwarando, Jin Jung kwan.
Het mag duidelijk zijn dat Choi de titel Dojunim toe kwam, Choi overleed op
15-06-1986 in de plaats Daegu, waar hij ook samen met zijn vrouw begraven is.
Ondanks het overlijden van Choi, is zijn geliefde Hapkido
nog altijd sterk aanwezig , en wordt overal ter wereld beoefend.